
MAMMAS CHOKLADFUDGE
Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.
Receptet gäller för 50 bitar
Ingredienser
- 3 dl Arla® vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
- 1 msk sirap
- 3 msk kakao
Gör så här:
Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ganska ofta. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

KOLA
Extra god kola som trivs bäst i munnen. Vid 37° smälter nämligen smöret och bidrar med sina hundratals aromer till denna ljuvligt smakfulla kola.
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Koktid 15–30 min. Häll smeten på bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm.
Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård
Jag älskar ju att baka och idag så smakade jag på en sorts jätte god kladdmuffins. Så då blev jag sugen på att fixa min blogg så att den får, lite recept också! Här är ett recept på dem:
Kladdmuffins
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 100 g smält matfett
- ev. glass eller sorbet till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar